Gezonde maaltijden en tussendoortjes

Onverzadigde vetzuren en complexe koolhydraten helpen de hersenen goed hun werk te doen. Plantaardige oliën, met uitzondering van palm- en kokosolie, zijn goede bronnen van onverzadigde vetzuren. Vooral omega-3-vetzuren zijn belangrijk voor een goede hersenwerking. Deze vetzuren kan je terugvinden in walnoten, lijnzaad, vette vis en algen. Let wel op: dit vetzuur kan slecht tegen warmte dus verwarm de producten zo minimaal mogelijk. Vette vis kan je bijvoorbeeld gepocheerd of gerookt eten. Omega 3 kan ook niet goed tegen licht: bewaar de producten dus steeds donker.
Complexe koolhydraten haal je uit volkoren graanproducten, aardappelen, groenten en fruit. Eet daarom bij elke maaltijd volkoren brood, volkoren pasta, rijst of aardappelen. Eet dagelijks bij twee van de drie maaltijden groenten of eet groenten als tussendoortje. Elke dag eet je best twee stukken fruit.
Neem drie niet te vetrijke hoofdmaaltijden en eventueel één of twee tussendoortjes. Als tussendoortje kan fruit, groenten, verse soep, noten, olijven, granen- of mueslireep …

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .