Hapjes: tonijntapenade met kerstomaatjes

In de zomer zijn de tomaten op zijn best. Ook kerstomaatjes kunnen dan een fris en lekker hapje zijn om tussendoor te eten. Deze hapjes met kerstomaatjes geven net die extra Italiaanse toets. Met een pittige tonijntapenade, toastjes met zwarte olijven en verse basilicum als afwerking heb je een kleurrijk, zomers hapje!

Nodig: (voor 16 hapjes)

1 blikje tonijn in olijfolie (160 g), uitgelekt

100 g zwarte olijven, zonder pit

4 zongedroogde tomaten, in olijfolie, uitgelekt

2 tenen knoflook

2 ansjovisfilets (blikje)

½ el kappertjes

2 el olijfolie

16 kerstomaatjes

16 blaadjes basilicum

16 toastjes (Jumbo Knapperige Toast zwarte olijf en zongedroogde tomaat, of naar keuze)

Keukenmachine/blender of staafmixer

Bereiding:

  • Doe de tonijn, de olijven, de tomaten, de knoflook, de ansjovisfilets en de kappertjes in de keukenmachine/blender of in een kom voor de staafmixer. Schenk er de olijfolie bij en mix tot een grove tapenade. Breng de tonijntapenade op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de tonijntapenade over de 16 toastjes. Leg er een kerstomaatje op en steek er een blaadje basilicum bij.

Tip:

Maak de tapenade 1 à 2 dagen van tevoren en bewaar afgedekt onder een laagje olijfolie in de koelkast. Laat de tapenade voor de beste smaak op kamertemperatuur komen alvorens te serveren.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .