Gevulde paprika’s voor halloween

Bij halloween denken we vaak spontaan aan spookjes, griezels en pompoenen. En bij halloween start ook weer de periode met minder goed weer en worden de dagen korter. Tijd dus voor warme gerechten. We hebben er dit jaar griezelige paprika’s van gemaakt. En door te kiezen voor een oranje paprika lijken ze een heel klein beetje op een mini pompoen 😊

Nodig: (voor 4 personen)

4 grote paprika’s (oranje, geel, rood of groen)

1 builtje (125g ) bruine rijst

1 groene courgette

250 g champignons

1 grote ui

1 teentje look

100 g gemalen Parmezaanse kaas

50 g gemalen kaas

2 eetlepels olijfolie

Peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper

Bereiding:

  • Kook de rijst zoals aangeven op de verpakking.
  • Maak de ui en look schoon en snipper fijn.
  • Maak de courgette schoon, verwijder de pitten en snijd fijn.
  • Maak de champignons schoon en snijd eveneens klein.
  • Verwarm de olie in een kookpot en stoof de ui en de look.
  • Voeg de champignons toe, laat enkele minuten goed bakken, zet het vuur lager en voeg dan de courgette toe. Stoof verder nog ongeveer 10 minuten.
  • Kruid met peper en zout, paprikapoeder en cayennepeper en voeg de Parmezaanse kaas toe. Meng er vervolgens de gekookte rijst onder.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  • Spoel de paprika’s droog ze af en verwijder het dekseltje.
  • Haal de pitjes eruit, zodat de paprika vanbinnen mooi hol is.
  • Maak met een scherp mesje de ogen en de neus.
  • Vul de paprika’s met het rijstmengsel en leg op iedere paprika een beetje gemalen kaas.
  • Plaats ze 20 tot 25 minuten in de oven.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .