Februari: Tournée Minérale: EEN MAAND ZONDER ALCOHOL: SCHRIJF JE NU IN

De DrugLijn en Stichting tegen Kanker slaan de handen in elkaar voor de nieuwe sensibiliseringscampagne ‘Tournée Minérale’. De campagne roept alle Belgen op om in februari 2017 alcohol een maand lang af te zweren.

Alcohol: geen onschuldig product

Alcohol drinken is heel normaal geworden. Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de (dagelijkse) routine. Toch zijn er heel wat risico’s aan verbonden. Alcohol, ook als je weinig drinkt, heeft invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen.

Op je gezondheid

Redenen genoeg dus om alcohol een maand lang aan de kant te zetten. Je lichaam krijgt zo de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. Heel wat mensen merken die maand dat ze beter slapen en zich fitter voelen. Je spaart ook heel wat geld uit. En je krijgt minder calorieën binnen, je kan dus zelfs gewicht verliezen door even ‘nee’ te zeggen.

Februari zonder alcohol

Februari 2017 wordt de alcoholvrije maand. Na de eindejaarsfeesten en de recepties is februari een ideaal moment om even te bekomen en het jaar fris in te zetten. Ga de uitdaging aan! Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren.

Doe mee met Diëtistenpraktijk Di-eet

Ga jij ook voor een alcoholvrije maand februari? Schrijf je NU in (individueel en/of in team) via de website www.tourneeminerale.be.

Doe mee met het team van diëtistenpraktijk Di-eet door via deze link in te schrijven:

Westerlo: https://goo.gl/LZqYxi

Zoersel: https://goo.gl/vxLICi

Bovendien gaan wij gelijktijdig de Stichting tegen Kanker sponsoren voor kankeronderzoek.
Als je inschrijft als deelnemer voor Tournée Minerale zullen wij in februari voor iedere 100 g dat je afvalt, 10 cent doneren, dus 1 kg staat voor 1 euro.  
Je hoeft geen gewicht te verliezen? Dan schenken wij ieder consult 0,50 € voor jouw inzet.

Komaan we gaan er een “lap op geven” in februari: 28 dagen geen alcohol, gezond eten en veel bewegen voor goede resultaten.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .