Gegrilde wintergroenten

Voldoende groenten eten is een boodschap die we vaak te horen krijgen en toch nog te weinig toepassen. Er zijn veel soorten groenten verkrijgbaar en als we rekening houden met de seizoenen, dan kan er bij het kiezen van groenten heel erg veel gevarieerd worden. Wij hebben deze keer gekozen om de groenten te grillen. Zo komen de smaken van alle groenten die we gebruiken goed tot hun recht. Je kan zelf kiezen welke groenten je gaat grillen: varieer naar eigen keuze.

Ingrediënten: (4 pers.)

¼ knolselder

3 dikke winterwortelen

1 bussel gele raapjes

1 koolrabi

250 g spruitjes

2 eetlepels olijfolie

1 koffielepel gedroogde tijm

Peper en zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil wortelen, knolselder, koolrabi en raapjes. Spoel onder koud water en snijd ze in grote stukken.
  • Maak de spruitjes schoon en spoel onder koud water.
  • Neem een bakplaat en schep hierop de groenten.
  • Giet er de olijfolie bij en schep om.
  • Voeg tijm toe en kruid met peper en zout.
  • Schep alles goed om.
  • Zet de plaat in oven.
  • Neem na 15 minuten de plaat uit de oven en schep de groenten goed om.
  • Leg op de groenten een stuk aluminiumfolie en zet de plaat nog 10 tot 15 minuten terug in de oven.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .