Donderdag Veggiedag

In ons jaarthema ‘omdat jij het waard bent’ kozen we vorige maand voor ‘Donderdag Veggiedag’. Deed jij met ons mee en probeerde je 1 dag per week geen vlees of vis te eten? Waarom deze actie?
Van 1 maart tot en met 15 april loopt de actie “dagen zonder vlees”. Dagen zonder vlees is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Samen verkleinen we onze ecologische voetafdruk en ontdekken we hoe duurzamer eten ook lekkerder, creatiever en gezonder kan zijn! Meer info kan je vinden op www.dagenzondervlees.be. Receptideeën kan je vinden op www.donderdagveggiedag.be en op onze website, gans de maand maart plaatsten wij een vegetarisch recept.

Hebben we je nog niet kunnen overtuigen? Een goede vegetarische voeding heeft vele voordelen:

di-eet-button Het brengt de nodige variatie in onze dagelijkse voeding.

di-eet-button Het is goed voor het klimaat: wanneer je 1 jaar lang 1 dag per week vegetarisch eet, verminder je je broeikasuitstoot evenveel als wanneer je 1.250 km zou fietsen i.p.v. deze afstand met de auto te rijden.

di-eet-button Het is goed voor het milieu: om 1 kg vlees te produceren is er 15.000 liter water nodig. Voor 1 kg tarwe is er slechts 900 liter water nodig.

di-eet-button Het is goed voor de bossen: jaarlijks worden er 3 miljoen hectaren bos gekapt voor de vleesconsumptie. Dat is een oppervlakte zo groot als België!

di-eet-button Het is een goede manier om aan je eigen gezondheid te werken: je vermindert zo het risico op hart- en vaatzieken, diabetes type 2 en sommige kankers.

di-eet-button Het is goed voor je gewicht: mensen die regelmatig vegetarisch eten hebben doorgaans een gezonder gewicht.

di-eet-button Het zorgt voor minder dierenleed: wanneer je 1 jaar lang 1 dag per week vegetarisch eet, spaar je op 1 jaar tijd het leven uit van meer dan 20 dieren.

di-eet-button Het zorgt voor een betere verdeling van voedsel in de wereld.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .