Dagen zonder vlees: Linzenburger

Linzen zijn peulvruchten. In vergelijking met andere groenten bevatten peulvruchten eiwitten. Hierdoor kunnen ze vlees of vis vervangen in onze voeding. Linzen kan je droog kopen. Deze moet je ze enkele uren laten weken in water en vervolgens koken tot ze gaar zijn. Je kan ze ook in blik kopen. Dan zijn ze klaar voor gebruik.

Nodig: (2 pers)
1 klein blikje linzen
2 eetlepels havermout
1 koffielepel gedroogde oregano
Peper en zout
1 eetlepel olijfolie
Gemengde sla
Enkele kerstomaatjes
1 grote tomaat
2 meergranenbroodjes

Bereiding:

  • Giet de linzen af in een vergiet. Spoel ze goed met koud water en laat even uitlekken.
  • Doe de havermout, de linzen en de oregano in een blender en mix fijn.
  • Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Vorm 2 platte hamburgers.
  • Verwarm de olijfolie in een pannetje.
  • Bak de linzenburgers enkel minuten aan iedere kant.
  • Snijd intussen de broodjes door.
  • Schik een beetje gemengde sla op de onderkant van het broodje.
  • Leg hierop de gebakken linzenburger.
  • Schik op de burger 2 tot 3 dunne plakjes tomaat.
  • Plaats de bovenkant van het broodje op de burger.
  • Schik op het bord nog een beetje gemengde sla en enkele tomaatjes.
  • Graag een sausje erbij? Kijk bij de light sausje.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .