Pasen en chocolade

Pasen en chocolade

Mmmm PAASEITJES: Bezin vooraleer ge begint

Kleine paaseitjes (8 gram/stuk)                                          kcal

Paaseitje chocolade                                                              40
Paaseitje gevuld (lichte vulling, likeur)                               37
Paaseitje gevuld (zware vulling, noot/praline)                   52

Grote paaseieren (50 gram/stuk)

Paaseieren chocolade                                                          270
Paaseieren gevuld (lichte vulling, likeur)                           230
Paaseieren gevuld (zware vulling, noot/praline)               325

Paashazen

Middelgroot figuur melkchocolade (150 gram)                800
Groot figuur melkchocolade (200 gram)                          1100

…. Je denkt vaak eentje kan geen kwaad. MAAR…

Zoet eten leidt VAAK tot een sterke drang om nog meer zoet te willen eten. Dus het weerstaan aan de volgende paaseitjes wordt steeds moeilijker. Probeer je drang te controleren als je de neiging hebt steeds meer te willen. Zoek een afleiding, loop even naar buiten, poets je tanden, bel iemand op, ga sporten, … en laat je niet vangen zodat je achteraf geen schuldgevoel hebt.

Pasen en allergisch of intolerant?

Recept: paasnest

Vrij van:       gluten, kippenei, koemelk, lactose, lupine, mosterd, noten, pinda, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe vis, weekdieren

Nodig:         250 g maïszetmeel – 100 g aardappelbloem (+ een beetje voor het kneden) – 100 g bruin rijstmeel – 50 g psylliumvezel – 8 g zout – 475 mg lauw water – 1 zakje droge gist – 0,5 dl (milde) olijfolie – 2 chocoladepaaseieren zonder melk en zonder gluten

Bereiding:

di-eet-button  Verwarm de oven voor op 180°C.

di-eet-button Doe in een ruime kom maïszetmeel, aardappelbloem, rijstmeel, psylliumvezel en zout. Schep alles goed onder elkaar.

di-eet-button Voeg olijfolie en gist toe aan het lauwe water. Roer goed tot de gist is opgelost.

di-eet-button Voeg het watermengsel bij het meel in de kom. Roer tot je een vast deeg hebt.

di-eet-button Strooi een beetje aardappelbloem op het werkblad.

di-eet-button Kneed hierop kort het deeg. Vorm een bol, leg het terug in de kom en laat in het 30 minuten rijzen.

di-eet-button Verdeel het deeg in 2 delen.

di-eet-button Verdeel ieder deel in 3.

di-eet-button Rol van deze 3 deegdelen een lange worst.

di-eet-button Leg 3 deegstukken naast elkaar en duw de beginstukken op elkaar.

di-eet-button Vlecht tot de deegstukken op zijn.

di-eet-button Vorm een cirkel (nest) en duw het begin en het einde van de vlecht goed op elkaar.

di-eet-button Leg op een blakplaat en herhaal dit met het 2de stuk deeg.

di-eet-button Laat nog een kwartier tot 20 minuten rijzen en plaats in de oven.

di-eet-button Bak tot de nesten tot ze mooi bruin zijn.

di-eet-button Neem uit de oven en laat afkoelen.

di-eet-button Versier ieder nest met een chocoladepaasei.