Mmmm PAASEITJES: Bezin vooraleer ge begint
Kleine paaseitjes (8 gram/stuk) kcal
Paaseitje chocolade 40
Paaseitje gevuld (lichte vulling, likeur) 37
Paaseitje gevuld (zware vulling, noot/praline) 52
Grote paaseieren (50 gram/stuk)
Paaseieren chocolade 270
Paaseieren gevuld (lichte vulling, likeur) 230
Paaseieren gevuld (zware vulling, noot/praline) 325
Paashazen
Middelgroot figuur melkchocolade (150 gram) 800
Groot figuur melkchocolade (200 gram) 1100
…. Je denkt vaak eentje kan geen kwaad. MAAR…
Zoet eten leidt VAAK tot een sterke drang om nog meer zoet te willen eten. Dus het weerstaan aan de volgende paaseitjes wordt steeds moeilijker. Probeer je drang te controleren als je de neiging hebt steeds meer te willen. Zoek een afleiding, loop even naar buiten, poets je tanden, bel iemand op, ga sporten, … en laat je niet vangen zodat je achteraf geen schuldgevoel hebt.
Pasen en allergisch of intolerant?
Recept: paasnest
Vrij van: gluten, kippenei, koemelk, lactose, lupine, mosterd, noten, pinda, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe vis, weekdieren
Nodig: 250 g maïszetmeel – 100 g aardappelbloem (+ een beetje voor het kneden) – 100 g bruin rijstmeel – 50 g psylliumvezel – 8 g zout – 475 mg lauw water – 1 zakje droge gist – 0,5 dl (milde) olijfolie – 2 chocoladepaaseieren zonder melk en zonder gluten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe in een ruime kom maïszetmeel, aardappelbloem, rijstmeel, psylliumvezel en zout. Schep alles goed onder elkaar.
Voeg olijfolie en gist toe aan het lauwe water. Roer goed tot de gist is opgelost.
Voeg het watermengsel bij het meel in de kom. Roer tot je een vast deeg hebt.
Strooi een beetje aardappelbloem op het werkblad.
Kneed hierop kort het deeg. Vorm een bol, leg het terug in de kom en laat in het 30 minuten rijzen.
Rol van deze 3 deegdelen een lange worst.
Leg 3 deegstukken naast elkaar en duw de beginstukken op elkaar.
Vlecht tot de deegstukken op zijn.
Vorm een cirkel (nest) en duw het begin en het einde van de vlecht goed op elkaar.
Leg op een blakplaat en herhaal dit met het 2de stuk deeg.
Laat nog een kwartier tot 20 minuten rijzen en plaats in de oven.
Bak tot de nesten tot ze mooi bruin zijn.
Neem uit de oven en laat afkoelen.
Versier ieder nest met een chocoladepaasei.