Boekentip: Ben ik te dik mama?

Meer dan ooit hechten we binnen onze samenleving belang aan mentale gezondheid. De conversatie is actueel en het taboe rond psychisch welzijn wordt hoe langer hoe meer de kop in gedrukt. Maar betekent dit dan ook dat we minder kampen met mentale problemen? Jammer genoeg niet. Ook het topic “eetstoornissen” wint aan belang, maar er is nog veel werk aan de winkel. Zeker wanneer het gaat over uiterlijk en eigen lichaamsbeeld leven we vandaag de dag in een maatschappij die het ons zeer moeilijk maakt. We zien via de alomtegenwoordige sociale mediakanalen overal ideaalbeelden en lezen heel snel kritische opmerkingen via dezelfde platformen.

Vooral (jonge) kinderen en tieners zijn een gemakkelijke prooi voor onzekerheden en twijfels, zowel via sociale media als in de directe schoolomgeving. Met de start van het nieuwe schooljaar is dit zeker belangrijk. Hoe kan je hier als ouder op inspelen? Wat er bij je kind gebeurt op school, wat er gezegd wordt via smartphones en waar al dan niet naar gekeken wordt via internet, ligt vaak buiten handbereik. Toch speel je als ouder een onmisbare rol wanneer het gaat over lichaamsbeeld enerzijds en eetgedrag anderzijds. In mei bracht Eetexpert een boek uit dat handvaten biedt voor ouders waarmee ze praktisch aan de slag kunnen om jongeren te ondersteunen in hun zoektocht naar zichzelf, hun eigen lichaamsbeeld en hun eetgedrag.

Het boek vult de reeds beschikbare materialen van Eetexpert voor ouders aan. Op de site van Eetexpert is namelijk een breed aanbod te vinden aan ondersteunend materiaal voor ouders van kinderen met een eetstoornis en ouders die signalen van een eetstoornis opvangen bij hun kind. Zo vind je er een toolkit die ouders helpt wanneer ze net ontdekt hebben dat hun kind een eetstoornis heeft, maar ook een informatiepakket dat antwoorden biedt op veel voorkomende vragen omtrent het topic. Verder zijn er groepen waar ouders van jongeren met een eetstoornis aan kunnen deelnemen, zodat ze in contact komen met elkaar en door begeleiding van therapeuten de nodige informatie en praktische handvaten aangereikt krijgen. Tot slot biedt Eetexpert ook een verwijslijn aan om ouders gericht te kunnen helpen in de zoektocht naar gepaste zorg voor hun kind.

Meer info kan je vinden op www.eetexpert.be

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .