Er is steeds meer aandacht voor minder vlees en meer plantaardige voeding. Toch is het niet altijd gemakkelijk om dit toe te passen. Vlees of vis kan je vervangen door peulvruchten zoals linzen, kikkererwten, witte (bruine, rode …) bonen of een vegetarisch alternatief zoals quorn, tofu, tempeh … of door een vleesvervanger zoals alternatief voor kippenblokjes, burger … Wij hebben in dit gerecht vlees vervangen door linzen.
Nodig: (4 personen)
300 – 400 g linzen (uit blik of glas)
120 – 200 g volkoren spaghetti (of andere volkoren pasta naar keuze)
1 ui
1 bakje champignons
1 bakje boschampignons
500 g wortelen
2 eetlepels olijfolie
Bereiding:
- Maak de champignons schoon en snijd in schijfjes of kwartjes.
- Schil de wortelen, spoel ze en snijd in blokjes.
- Pel de ui en snipper fijn.
- Verwarm de olijfolie in een kookpot en fruit de ui.
- Voeg de wortelen toe en stoof tot ze beetgaar zijn.
- Voeg dan de champignons toe en stoof nog 5 minuten.
- Breng ondertussen water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar.
- Spoel de linzen onder koud water.
- Schik op 4 borden telkens ¼ groenten, gekookte pasta en linzen of meng alles onder elkaar voor een eenpansgerecht.