Salade rode kool met peer

Rode kool eten we meestal gekookt met appelen. Je kan er ook een salade van maken. Het is snel klaar. De peer zorgt voor een fruitige tint en de dressing voor een frisse tint. Je kan alle soorten peren gebruiken of de peer vervangen door appel. Bij de dressing kan je eventueel het citroen/limoensap vervangen door een vleugje kaneel of kardemon. Zo krijgt je salade meer een warme en winterse smaak.

Nodig: (voor 2 personen)

¼ rode kool

1 grote peer naar keuze

Dressing:

1 eetlepel olie naar keuze (olijfolie, koolzaadolie, arachideolie, sojaolie …)

2 eetlepels water

½ koffielepel mosterd

½ theelepel citroensap of limoensap

Bereiding:

  • Maak de rode kool schoon en snipper fijn.
  • Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.
  • Meng de ingrediënten van de dressing onder elkaar met een klopper.
  • Meng de rode kool met de partjes peer in een kom en werk af met de dressing.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2025 Di-Eet.be .