Yoghurt met aardbeien

Aardbeien zijn altijd lekker in de zomer. Fris en kleurrijk. De rode kleur hebben aardbeien te danken aan het anti-oxidant anthocyaan. Daarnaast zijn aardbeien ook een goede bron van vitamine C. Beide zorgen ervoor dat de schadelijke stoffen, ook vrije radicalen genoemd, die in ons lichaam dagelijks gevormd worden, geneutraliseerd of afgebroken worden. Daarnaast bevatten aardbeien nog andere vitamines, mineralen, vezels en vocht. Dus koester het klein rood fruitje en geniet er volop van tijdens de zomermaanden.

Nodig: (voor 4 porties)

250 g aardbeien

500 g dikke yoghurt: Griekse yoghurt of Skyr

Vanillezoetstof of vanillesuiker

Zoetstof of suiker

Bereiding:

  • Verwijder het steeltje van de aardbeien spoel ze kort onder koud water en laat even uitlekken.
  • Doe de yoghurt in een kom, roer los, voeg er vanillesuiker of vanillezoetstof bij en breng verder op smaak met suiker of zoetstof.
  • Halveer de helft van de aardbeien en zet ze tegen de rand van een glazen kommetje.
  • Vul het kommetje met de yoghurt, strijk bovenaan mooi glad.
  • Versier ieder kommetje met enkele aardbeien.

Variatie:

  • Je kan ook nog enkele aardbeien in kleine stukjes snijden en vermengen met de yoghurt.
  • Vervang de yoghurt door platte kaas.
  • Wil je een feestelijk nagerechtje, voeg dan 150 g mascarpone toe.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .