Bij wafels denken we gewoonlijk aan iets dat lekker zoet is. Maar het kan ook anders, zoals deze hartige wafels. We gebruiken in dit recept volkoren meel waardoor ze een boterham vervangen. Je kan ze dus eten als ontbijt, of als je ze wat kleiner maakt als tussendoortje. Met de zomervakantie voor de deur is er vast wel eens tijd om voor jezelf of voor je gezin zo’n origineel ontbijt of tussendoortje te maken.
Nodig: (voor 4 grote wafels)
1 wortel
2 eieren
65 g volkoren meel
125 g magere platte kaas
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel tijm
Handvol peterselie
Peper en zout
Olie voor het wafelijzer
250 g milde dikke yoghurt of platte kaas
Bereiding:
- Schil de wortel en rasp ze fijn.
- Maak de peterselie schoon en hak fijn.
- Splits de eieren.
- Doe de eierdooiers in een kom en meng met de wortel, de peterselie, de tijm, het meel, het bakpoeder en de platte kaas.
- Klop het eiwit tot sneeuw en schep het onder het deeg zo bekom je een luchtig deeg.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm het wafelijzer, vet het lichtjes in met olie en bak van het deeg 4 wafels.
- Klop ondertussen de yoghurt of platte kaas op.
- Schik een wafel op een bord en doe er een schep yoghurt of platte kaas op.
- Je kan de wafels warm of koud eten.
Variatie:
- Wortel kan je vervangen door courgette, paprika …
- Peterselie kan je vervangen door basilicum, bieslook …
- Tijm kan je vervangen door andere gedroogde kruiden naar smaak.