In de wintermaanden is het aanbod aan fruit kleiner dan in de zomermaanden. We horen dan ook vaak in onze praktijken dat het deze maanden moeilijker is om dagelijks de aanbevolen hoeveelheid fruit te eten. Dat willen we graag ondersteunen. We hebben van winterfruit een lekkere en kleurrijke fruitsalade gemaakt.
Nodig: (4 personen)
1 sinaasappel
1 appel of 1 peer
Enkele druppels limoen- of citroensap
1 grote groene kiwi
2 schijven verse ananas
Handvol granaatappelpitjes
Bereiding:
- Schil de appel/peer, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Besprenkel met het limoen- of citroensap, roer om. Zo blijft je appel/peer mooi wit.
- Schil de kiwi en snijd in blokjes.
- Snijd de schijven ananas in stukjes.
- Schil de sinaasappel, verwijder de velletjes van de partjes en snijd ze in twee.
- Voeg al de fruitblokjes bij de appel/peer, meng onder elkaar samen met granaatappelpitjes.
Variatie:
Gebruik ander fruit: mango, mandarijnen, clementines, gele kiwi, druiven… Probeer steeds fruit te combineren met verschillende kleuren.