Een ovenschotel maken we vaak met puree aardappelen, maar het gaat ook met alternatieven voor aardappelen zoals pasta. Bij deze ovenschotel is de pasta met tomatensaus gecombineerd met vis en spinazie. Dat zorgt voor veel kleur op je bord.
Nodig: (4 personen)
160 – 200 g pasta (bij voorkeur volkoren)
2 pakken verse spinazie of 600 g diepvries
4 moten witte vis (kabeljauw, schelvis, koolvis…)
1 pak tomatenblokjes
1 sjalot
1 eetlepel olijfolie
Peper en (zout)
Handvol geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Pel en snipper de sjalot.
- Verwarm de olijfolie, fruit hierin de gesnipperde sjalot en voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en een weinig zout en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Spoel de verse spinazie. Breng een beetje water aan de kook en laat de spinazie hierin slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
- Kook de pasta beetgaar en giet af.
- Dep de vis droog.
- Meng de tomatensaus met de pasta en verdeel dit over de bodem van een ovenschaal.
- Kruid de vis met peper en weinig zout en leg deze bovenop het pastamengsel.
- Verdeel de spinazie over de vis en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
- Zet gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.