Valentines brownies

Deze Valentines brownies zijn gemaakt met rode bieten. Dat maakt dat het gebakje minder zwaar is. Het kan perfect mee in de brooddoos of thuis als vieruurtje. Thuis kan je het combineren met opgeklopte Griekse yoghurt of Skyr en je kan je bord afwerken met enkele frambozen of ander fruit naar keuze.

Nodig:

50 g boter of margarine geschikt om te bakken

50 g donkere chocolade

40 g rietsuiker

50 g gekookte en gepureerde rode biet

1 ei

20 g gemalen amandelen

20 g geraspte kokos

1 koffielepel cacaopoeder

1 eetlepel volkoren bloem

1 grote eetlepel Griekse yoghurt of Skyr

Zoetstof of suiker

Fruit naar keuze: frambozen, aardbeien, bosbessen …

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smelt de boter/margarine samen met de chocolade op een laag vuur.
  • Neem van het vuur en voeg hierbij gepureerde rode biet, de suiker en het ei, roer goed onder elkaar.
  • Voeg daarna het cacaopoeder, de volkoren bloem, de gemalen amandelen en de geraspte kokos toe en schep onder elkaar.
  • Neem een vierkante of rechthoekige bakvorm (niet al te groot), bekleed met bakpapier en stort hierin het deeg.
  • Plaats in de oven en laat 10 tot 15 minuten bakken. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de brownies.
  • Neem uit de oven, en neem met het bakpapier uit de bakvorm. Plaats op een rooster en steek er hartjesvormen uit. Je kan er ook vierkantjes of rechthoeken van snijden.
  • Roer ondertussen de Griekse yoghurt of Skyr los met suiker of zoetstof naar smaak.
  • Schik een hartjesvormige brownie op een bord, schep er een eetlepel yoghurt bij en versier met frambozen of ander fruit.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2025 Di-Eet.be .