Valentijn: roerei met boterham-hartjes

Een leuk idee voor een ontbijt of een verrassende lunch op Valentijn. Een eitje is iets dat veel mensen graag eten. Dat is goed want het heeft een hoge voedingswaarde. Het is rijk aan eiwit en de zowel het eiwit als de dooier zijn een bron van mineralen zoals: fosfor, kalium, calcium en ijzer. Ook meerdere vitamines: Vit A, B1, B2, B6, biotine (Vit B8), B12, D en E. En die rijkdom aan nutriënten zit gewoon verpakt onder de eierschaal.

Nodig: (voor 2 personen)

3 – 4 eieren

Handvol verse spinazie

1 eetlepel zachte margarine geschikt om te bakken

4 – 6  sneetjes bruin brood

4 – 6 mespuntjes zachte margarine geschikt voor de boterham

Peper, zout

Bereiding:

  • Breek de eieren in een kom en kluts ze goed onder elkaar.
  • Verwarm de margarine in een pan, voeg de geklutste eieren toe samen met de spinazie, laat even bakken en roer dan vervolgens tot je een roerei krijgt.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Smeer ondertussen de boterhammen met de margarine en steek er met een uitsteekvorm hartjes uit.
  • Schik het roerei op een bord samen met de boterham-hartjes.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .