Vla met passievruchten

Vla met een fruitige toets. Het ziet er misschien een beetje raar uit, het is wel erg lekker. En, niet onbelangrijk, het is helemaal niet veel werk! Wij hebben het met ons gezin eens gegeten op reis. Het eerste wat je dan denkt is ‘vreemde gewoontes hebben ze hier’. Het viel zo goed mee dat wij het sindsdien thuis regelmatig maken.

Nodig: (4 porties)

½ L magere melk

½ zakje (25 g) vanille puddingpoeder

Zoetstof

4 passievruchten

Bereiding:

  • Giet een beetje melk in een kopje.
  • Doe de overige melk in een kookpot en breng aan de kook.
  • Voeg het puddingpoeder bij de melk in het kopje. Roer goed tot alles is opgelost en er geen klonters meer zijn.
  • Voeg bij de melk als deze kookt.
  • Roer goed en laat even doorkoken.
  • Neem van het vuur en voeg zoetstof toe tot de vla zoet genoeg smaakt.
  • Giet de vla in 4 kommetjes en laat afkoelen.
  • Snijd de passievruchten in twee.
  • Lepel de inhoud van iedere passievrucht om 1 schaaltje afgekoelde vla.

Wil je een snelle versie? Gebruik dan de magere kant-en-klare vanillevla van bij Albert Heijn.

 

 

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .