Pudding en vla zijn zuivelproducten die ieder seizoen lekker zijn. Ze zorgen voor afwisseling mocht je de yoghurt of de platte kaas eens beu zijn. Ze zijn niet moeilijk zelf te maken en je kan met de afwerking veel variëren. Geen tijd om de vla zelf te maken? Bij de Albert Heijn winkels kan je de kant-en-klare vanillevla kopen.
Nodig: (5 porties)
0,75 L halfvolle melk
40 g vanille puddingpoeder (4/5 van een zakje)
Zoetstof
Zomerfruit: rode besjes, frambozen, aardbeien …
Bereiding:
- Giet de melk in een kookpot, maar neem een beetje melk apart in een kommetje.
- Breng de melk aan de kook.
- Los in het kommetje melk het puddingpoeder op. Roer goed, er mogen geen klonters meer zijn.
- Voeg bij de melk als deze kookt.
- Roer goed en laat even doorkoken.
- Neem van het vuur en voeg zoetstof toe tot de vla zoet genoeg smaakt.
- Giet de vla in 5 schaaltjes en laat afkoelen.
- Maak het fruit schoon en leg op de afgekoelde vla.