Klassieker kan het niet. Een ijsje met vers fruit. Het feit dat we het al jaren kennen kan alleen maar betekenen dat we het nog altijd heel erg lekker vinden. Dat is ook zo. We maken het nu met het zomerfruit. Dat zorgt voor heel veel kleur op ons bord. Niet enkel veel kleur geeft dit fruit ons, het brengt ook veel vitamines, mineralen en anti-oxidanten aan. Een meenemer op meerdere vlakken.
Nodig: (4 porties)
2 kleine pruimen
16 dikke aardbeien
2 perziken of nectarines
20 kersen
4 bolletjes vanille-ijs (light)
Bereiding:
- Spoel de kersen, de aardbeien en de pruimen en laat ze goed uitlekken.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en de steeltjes van de kersen.
- Snijd de pruimen middendoor, verwijder de pit en snijd in schijfjes.
- Schil de perziken (of nectarines), verwijder de pit en snijd in schijfjes.
- Schik het fruit over 4 bordjes.
- Schep op ieder bord een bolletje vanille-ijs.