ZALM MET LIMOEN

ZALM MET LIMOEN

De maandelijkse foldertjes van ons jaarthema “Omdat jij het waard bent” maken we samen met enkele collega’s. Deze maand werkt Hilde uit Neerpelt dit voor ons uit. Ze heeft twee lekkere gerechtjes gemaakt voor het thema “Zonnemientjes”. Het eerste met zalm verschijnt vandaag als recept van de week. Het tweede begin augustus. Dus hebben we 2 keer een ‘gast’ kok die voor het wekelijks recept zorgt.

Nodig: (2 personen)

2 zalmfilets

1 eetlepel olijfolie

2 limoenen

1 koffielepel gerookt paprikapoeder

Fleur de sel (zout)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 250°C.
  • Pers 1 limoen. Snijd de andere limoen in twee.
  • Leg de zalmfilets in een ovenschotel. Besprenkel met olijfolie.
  • Besprenkel met het sap van de limoen, een snuifje fleur de sel en het gerookt paprikapoeder.
  • Leg op ieder stuk zalm een halve limoen met het snijvlak naar beneden.
  • Draai de temperatuur van de oven op 135°C en plaats de vis in de oven gedurende 10 min.
  • Serveer met een frisse salade op het terras in het zonnetje!