Pudding met appeltjes

Pudding met appeltjes

Misschien heb jij ze ook wel in het najaar. De appeltjes die van de boom vallen. Je kan ze niet lang bewaren, want meestal zijn ze wel op een of andere manier beschadigd. Mijn moeder maakte er altijd appelmoes van. Maar je kan er veel meer mee doen. Dit heerlijk nagerechtje/4-uurtje maken bijvoorbeeld. En heb jij geen afgevallen appeltjes, dan lukt het uiteraard ook met appels uit de winkel 😊 Dit recept is eveneens geschikt voor personen met hooikoorts die een raar gevoel in hun mond krijgen bij het eten van een rauwe appel. Wanneer de appel verwarmd wordt, zoals in dit recept, geeft die geen last in de mond.

Nodig: (6 porties)
¾ L halfvolle melk
1 zakje (50 g) vanille puddingpoeder
Zoetstof of suiker
2 appels

Bereiding:

  • Schil de appels, snijd ze in kleine schijfjes en schik ze in een vuurvaste ovenschaal.
  • Verwarm de appeltjes 5 tot 7 minuten op de hoogste stand van de microgolfoven.
  • Maak de pudding:
  • Giet de melk in een kookpot, maar neem een beetje melk apart in een kommetje.
  • Breng de melk aan de kook.
  • Los in het kommetje melk het puddingpoeder op. Roer goed, er mogen geen klonters meer zijn.
  • Voeg bij de melk als deze kookt.
  • Roer goed en laat even doorkoken.
  • Neem van het vuur en voeg suiker/zoetstof toe tot de pudding zoet genoeg smaakt.
  • Giet de pudding over de appeltjes.

Tips:
Je kan ook appelmoes gebruiken.
Appel kan je vervangen door peer, pruim …
Je kan het ook in kleine schaaltjes maken ipv in een grote.