Venkel met tomatensaus

Venkel met tomatensaus

Boontjes met tomatensaus is een bekend gerecht. Ik heb er een variatie op gemaakt. Venkel met tomatensaus. Vaak heb ik venkel in huis en weet nooit goed hoe ik die nu ga klaarmaken. Soms geroosterd in de oven, of gestoofd. Toch kriebelde het om venkel ook nog eens op een andere manier te bereiden. Het was maar een test, maar het was wel heel erg lekker. Bij deze dus, venkel met tomatensaus.

Nodig: (voor 4 personen)

4 grote of 6 kleine venkelknollen

1 sjalot

400 g kerstomaatjes

2 eetlepels olijfolie

Peper en zout

Bereiding:

  • Maak de venkelknollen schoon, spoel ze onder koud water, en snijd in grove stukjes.
  • Pel de sjalot en snijd fijn.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een kookpot.
  • Voeg de venkel toe.
  • Voeg, indien nodig een beetje water toe, en stoof de venkel gaar op een laag vuur.
  • Spoel de kerstomaten onder koud water en halveer ze.
  • Verwarm in een tweede kookpot 1 eetlepel olijfolie.
  • Voeg de sjalot toe en stoof kort.
  • Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en stoof gaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de venkel onder de zelfgemaakte tomatensaus.