Broccolisoep

Broccoli behoort ook tot de koolsoorten en is net als bloemkool een zomergroente die geoogst wordt tot laat in het najaar. Eigenlijk eten we van broccoli de bloemknoppen op voor ze in bloei komen. Het is een groente die zijn naam heeft gekregen in Italië. Broccoli is het meervoud van het Italiaanse woord ‘broccolo’ en betekent “de bloeiende top van een kool”.

Nodig: (4 pers)
1 ui
1 wit van prei
1 broccoli
1 liter water
Bouillon

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd in stukjes.
  • Maak de prei schoon, spoel en snijd in ringen.
  • Maak de broccoli schoon, spoel en snijd in roosjes.
  • Doe de groenten, de bouillon en het water in een ruime kookpot.
  • Breng aan de kook en zet het vuur lager.
  • Mix de soep als de groenten gaar zijn.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .