Pepernoten

Sinterklaas kapoentje, leg wat in mijn schoentje, leg wat in mijn laarsje, dank je Sinterklaasje. De gezellige tijd van de Sint komt eraan. Daar hoort natuurlijk speelgoed bij en iets lekkers om te smullen. Zoals pepernoten. Vroeger kon je ze alleen in Nederland kopen, nu zijn ze bij ons ook verkrijgbaar. Maar het is ook leuk om ze samen met je kinderen te bakken. Veel plezier samen.

Nodig: (voor ± 50 stuks)

125 g zelfrijzende bloem

60 g (donker) bruine suiker

70 g vloeibare margarine geschikt om te bakken

10 g speculaaskruiden

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng in een kom de vloeibare margarine en de bruine suiker.
  • Voeg de zelfrijzende bloem en de speculaaskruiden toe.
  • Roer ondereen en kneed kort tot vast deeg.
  • Rol van het deel ongeveer 50 kleine bolletjes.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik hierop de bolletjes.
  • Zet in de voorverwarmde oven en bak de pepernoten 15 minuten.
  • Neem uit de oven en laat de pepernoten afkoelen op een rooster.

7 pepernoten zijn een portie.

De pepernoten kan je gemakkelijk een week bewaren in een goed gesloten doos.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .