Ovenschotel

Ovenschotel

Met ovenschotels kan je oneindig variëren. Iedere keer is het anders en iedere keer is het weer lekker. Naargelang de groenten die je kiest kan je er een aparte toets aan geven. Zoals bijvoorbeeld bij deze ovenschotel. Door er olijven en artisjokken in te verwerken krijgt je ovenschotel een Zuiders tintje.

Nodig: (voor 4 pers)

600 – 800 g (rode) aardappelen

1 bakje kerstomaatjes

400 g prinsessenboontjes (vers of diepvries)

1 bokaal artisjokken

Handvol zwarte olijven

2 eetlepels olijfolie

Peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Spoel de aardappelen goed en snijd in 2 of in 4.
  • Maak de boontjes schoon, spoel en breek in stukjes.
  • Halveer de kerstomaatjes.
  • Giet de artisjokken af laat uitlekken. Zijn ze groot, dan kan je ze halveren.
  • Neem een ovenschaal en schik hierin de groenten, de zwarte olijven en de aardappelen.
  • Kruid met peper en zout en verdeel er de olijfolie over.
  • Meng alles goed onder elkaar en plaats in de oven.
  • Laat de groentenschotel 30 tot 40 minuten in de oven en schep af en toe eens om.

Lekker met een stukje vis, vlees of vegetarisch alternatief.