Chocoladevla

Chocoladevla

Melk en zuivelproducten zijn een deel van onze dagelijkse voeding. Veel mensen eten dan ook alle dagen yoghurt of platte kaas. Dat mag natuurlijk, maar vaak horen we dat ze dat ook wel eens beu worden, zeker in de wintermaanden. Een zelfgemaakte vla kan zorgen voor de nodige variatie. En het is extra lekker als je het warm of lauw eet.

Nodig: (8 porties)

1 L magere melk

1 zakje (50 g) chocolade puddingpoeder

Zoetstof

Bereiding:

  • Giet een beetje melk in een kopje.
  • Doe de overige melk in een kookpot en breng aan de kook.
  • Voeg het puddingpoeder bij de melk in het kopje. Roer goed tot alles is opgelost en er geen klonters meer zijn.
  • Voeg bij de melk als deze kookt.
  • Roer goed en laat even doorkoken.
  • Neem van het vuur en voeg zoetstof toe tot de vla zoet genoeg smaakt.
  • Giet de vla in 8 kopjes.