Pladijs met preistoemp

Pladijs met preistoemp

We eten te weinig vis. Het is ook niet altijd gemakkelijk om aan verse vis te geraken. Het aanbod in grootwarenhuizen wordt wel groter en de meeste mensen hebben in de buurt wel een goede viswinkel of kunnen vis kopen op de kraam die een of tweemaal per week in de dorp staat of op de markt. Toch is het wel belangrijk om regelmatig vis op het menu te zetten. Het is niet alleen gezond, het zorgt ook voor de nodige variatie in onze voeding. Wij hebben gekozen voor een gerechtje met pladijs.

Ingrediënten: (4 porties)

4 pladijsfilets

2 eetlepels bloem

700 g bloemig kokende aardappelen

4 grote stukken prei

4 eetlepels margarine voor bakken en braden

Peper – zout – nootmuskaat – gedroogde peterselie

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Maak de prei schoon, spoel goed onder koud water en snijd fijn.
  • Verwarm in een ruime kookpot 1 eetlepel margarine.
  • Stoof hierin de prei gaar. Voeg indien nodig een weinig water toe tegen het aanbranden.
  • Meng de bloem met een weinig peper, zout en een koffielepel gedroogde peterselie.
  • Dep de visfilets droog met keukenpapier en haal ze door het bloemmengsel.
  • Verwarm 2 eetlepels margarine in een ruime pan en bak hierin de visfilets.
  • Giet de aardappelen af. Als er vocht op de prei is, giet dit eveneens af.
  • Voeg de aardappelen bij de prei en maak er met een stamper stoemp van.
  • Voeg 1 eetlepel margarine toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Schep ¼ van de preistoemp op een bord en schik hierop de mooi gebakken visfilet.