Dagen zonder vlees: Quiche met courgette

Dagen zonder vlees: Quiche met courgette

Net zoals vorig jaar ondersteunen we ook dit jaar al degene die gekozen hebben mee te doen aan dagen zonder vlees. In onze praktijk werken we in maart eveneens rond dit thema met donderdag veggiedag. Doe je het voor de dieren, doe je het voor het milieu of het klimaat of gewoon omdat je minder vlees wil eten? Wij helpen je graag op weg. Tot pasen voorzien we iedere week een gevarieerd en gezond recept zonder vlees.

Nodig: (4 pers)

5 vellen filo- of brickdeeg

2 eetlepels olijfolie

2 courgettes (zo recht mogelijk)

2 rode paprika’s

Doosje gemengde kerstomaatjes

1 brikje light room

1 ei

100 g gemalen light kaas

Peper, nootmuskaat en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en de pitjes en snijd  in reepjes van ongeveer 3 cm lang en 1 cm breed.
  • Kook de paprikareepjes kort en giet af, laat even afkoelen.
  • Spoel de courgette onder koud water.
  • Snijd er met een dunschiller dunne plakjes van.
  • Smeer een bakvorm dun in met olijfolie.
  • Leg er een vel brickdeeg in, besmeer dit dun in met olie en leg er weer een vel brickdeeg op. Herhaal dit tot de vellen op zijn.
  • Neem een stukje paprika en rol hierrond een sneetje courgette.
  • Zet het recht in de taartvorm.
  • Schik op deze manier de courgetterolletjes gevuld met paprika in de taart en plaats hiertussen de kerstomaatjes.
  • Giet de light room in een maatbeker.
  • Voeg het ei toe en klop goed tot een egaal mengsel.
  • Voeg de gemalen kaas toe en kruid met peper en zout. Roer goed.
  • Giet het mengsel over de groententaart.
  • Bak de taart gedurende 20 tot 30 minuten tot ze mooi bruin is.