Bevroren yoghurt met fruit en chocolade

Bevroren yoghurt met fruit en chocolade

Een zelfgemaakt yoghurtijsje. Leuk om te maken samen met de kinderen of leuk om te maken voor je student(en) tijdens de blok als vieruurtje. Ook met dit recept kan weer oneindig variëren. Deze versie is met fruit en chocolade. Je kan ander fruit kiezen of nog extra stukjes gedroogd fruit (rozijnen, krenten, gedroogde cranberries …) toevoegen, chocolade vervangen door stukjes speculaas …

Nodig: (4 pers.)

450 g yoghurt (Skyr of Griekse)

2 eetlepels honing

50 g chocolade (melk, puur of witte)

1 eetlepels kokosschilfers

½ bakje aardbeien

½ bakje frambozen

Bereiding:

  • Bekleed een glazen schaal met vershoudfolie.
  • Roer de yoghurt los met de honing en schep in de schaal.
  • Maak de aardbeien schoon, snijd in kwartjes.
  • Verdeel de aardbeien en de frambozen over de yoghurt.
  • Hak de chocolade grof en verdeel eveneens over de yoghurt.
  • Werk af met de kokosschilfers.
  • Dek de schaal af (met een deksel of met vershoudfolie) en plaats voor minstens 1 uur in de diepvriezer.
  • Neem uit de vriezer, haal uit de schaal en verwijder de folie.
  • Neem een scherp mes, haal het even door warm water, en snijd reepjes van het yoghurtijs.
  • Kan 2 tot 3 weken bewaren in de diepvries.