Groenten met tzatziki

Tzatziki is ondertussen bij ons al een goed gekend Grieks gerecht. Het is lekker als het warm weer is. Wanneer je het maakt met magere yoghurt en niet al te veel olijfolie is het een laagcalorisch recept. Dippen maar met alle soorten groenten die jij, en eventueel je gasten, lekker vinden.

Nodig: (4 pers.)

1 komkommer
2 teentjes look
Handvol bieslook gehakt
Scheutje olijfolie
150 gr magere Griekse yoghurt
Peper en zout
Rauwe groenten naar keuze zoals kerstomaatjes, wortel, bloemkool, komkommer, paprika, radijsjes …

Bereiding:

  • Spoel de komkommer, verwijder de zaadlijsten in het midden.
  • Rasp de komkommer en bestrooi met 1 theelepel zout. Laat de komkommer goed uitlekken in een vergiet (druk eventueel aan met de bolle kant van een lepel om zoveel mogelijk vocht te verwijderen). Een komkommer verliest heel veel vocht. Dat is de bedoeling, anders wordt je tzatziki heel waterig.
  • Pers de look en voeg samen met de gehakte bieslook bij de yoghurt.
  • Voeg de uitgelekte komkommer toe samen met een scheutje olijfolie.
  • Meng het geheel goed en breng het op smaak met peper en zout.
  • Maak de groenten schoon, snijd indien nodig klein, en schik ze samen met de tzatziki op een schaal.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .