Langoustines, ook wel Noordse kreeftjes genoemd, zijn kleine kreeftjes die 15 tot 20 cm lang worden. Ze worden meestal in de Noordzee gevangen. Ze hebben wit visvlees en smaken een heel klein tikkeltje zoet. Je kan ze gemakkelijk grillen, zo blijft het visvlees lekker sappig en vol van smaak. Deze portie is een voorgerechtje. Neem het dubbele als hoofdgerecht samen met een gekookte/gebakken aardappel of een stukje stokbrood.
Nodig: (4 pers.)
8 langoustines
4 tomaten
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gehakte peterselie
Peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de tomaten, snijd in vier en verwijder de binnenste delen (kan je nog gebruiken voor tomatensoep of tomatensaus).
- Schik de tomaten op een ovenplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
- Plaats in oven.
- Spoel de langoustines en snijd ze op de lange kant doormidden.
- Verwijder eventueel aanwezige darmkanalen.
- Schik de gehalveerde langoustines in een ovenschaal, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, peper, zout en peterselie.
- Plaats bij in oven voor ongeveer 10 minuten.
- Neem uit de oven, schik 4 halve langoustines op een bord samen met 4 stukjes tomaat.