Tikken eitje met bijzondere soldaatjes

Tikken eitje met bijzondere soldaatjes

We hebben het allemaal druk en af en toe zal er eens geen tijd zijn om ’s avonds een warme maaltijd te koken. Toch eet jij, en je gezin, graag iets warm. Zeker als het buiten kouder wordt. Wel dat kan perfect. Bijvoorbeeld met soldaatjes van een croque om lekker te soppen in een zacht gekookt eitje. Serveer er rauwkostsalade bij en/of een bord soep en je hebt een snel, warm en lekker gerecht dat een warme maaltijd kan vervangen.

Nodig: (voor 2 personen)

1 of 2 eitjes per persoon

6 – 8 sneetjes donker meergranen, rogge of volkoren brood

3 – 4 sneetjes (light) kaas

3 – 4 halve sneetjes ham

3 – 4 mespunten margarine

Zakje (gemengde) sla

Bakje (gemengde) kerstomaten

Bereiding:

  • Breng water aan de kook en kook de eitjes zoals jij ze graag eet.
  • Maak de croques door een sneetje brood te beleggen met een sneetje kaas en een half sneetje ham. Leg hierop een tweede sneetjes brood en besmeer de buitenkanten dun met margarine.
  • Verwarm het croquemachine en bak de croques.
  • Snijd de kerstomaten doormidden en meng met de gemengde sla, schik deze per persoon in een kommetje.
  • Snijd van de croques soldaatjes en serveer ze samen met het gekookt eitje en de salade.