Gevulde tomaat

Tomaten zijn er nog volop. Grote, kleine, bonktomaten maar ook rode, gele, oranje … voor elk wat wils. Wij kozen een grote bonktomaat om op te vullen. De tomaten zijn klassiek gevuld met gehakt, maar het kan ook perfect met een vulling op basis van couscous of rijst. Ook hierin kan je variëren, je eigen keuzes maken en je smaken volgen.

Nodig: (voor 2 personen)

2 grote bonktomaten

100 g kalfsgehakt

100 g americain natuur

1 ei

1 eetlepel paneermeel

1 ui

1 kleine groene courgette

1 eetlepel vloeibare bakmargarine

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de bovenkant van de tomaat en hol ze uit met een lepel (dit kan je verwerken in soep).
  • Pel de ui en snipper fijn.
  • Snijd de uiteinden van de courgette, halveer en verwijder de pitjes met een lepel. Snijd in reepjes en vervolgens in kleine blokjes.
  • Verwarm de margarine in een kookpot, voeg de ui toe en stoof kort. Voeg dan de courgetteblokjes toe en stoof ongeveer 5 minuten. Neem van het vuur en giet het vocht af.
  • Doe het vlees in een kom, voeg het ei en het paneermeel toe en meng onder elkaar.
  • Voeg de groenten erbij en schep onder elkaar.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de 2 uitgeholde tomaten, zet het dekseltje erop.
  • Plaats de gevulde tomaten in een vuurvaste schaal en zet in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Serveer met aardappelpuree, bruine rijst, volkoren couscous of een volkoren pasta.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .