Bij dit recept is er gekozen voor kippendijen. Misschien een minder gekend stukje kip, het is ook iets harder dan de filet. Daarom zijn ze verwerkt in een suddergerecht zodat de dijen lekker zacht worden. Je kan de kippendijen combineren met groenten naar keuze. Wij kozen voor paprika in verschillende kleuren. Lekker met volkoren pasta of bruine rijst.
Nodig: (4 personen)
1 grote ui
1 gele, oranje en rode paprika
2 eetlepels zachte margarine
8 kippendijen
1 potje kippenfond
Peper, zout en naar keuze paprikapoeder, cayennepeper, cajunkruiden …
Bereiding:
- Pel de ui en snijd fijn.
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd eveneens klein. Je kan de paprika’s ook schillen als ze dan beter verteren.
- Verwarm in een ruime pan de margarine en bak de kippendijen aan.
- Voeg vervolgens de paprika, uien en kippenfond toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur dan lager.
- Laat het geheel rustig sudderen, ongeveer 25 tot 30 minuten, tot de fond net niet volledig verdampt is. Draai regelmatig de kippendijen eens om.
- Breng op smaak met peper en zout en eventueel met paprikapoeder, cajunkruiden, cayennepeper …
Serveer samen met een rauwkostsalade of bereide groenten zoals prinsessenboontjes.
Lekker met volkoren pasta of bruine rijst.