Groentesoep met restjes van groenten

Misschien heb jij – net zoals ik – na de feestdagen restjes van bereide groenten. Die kan je prima verwerken in een soep. Maak eerst een gemixte basissoep, snijd de restjes groenten klein en voeg ze bij de gemixte basissoep. Zo voorkom je dat je eten moet weggooien en start je het nieuwe jaar met een lekkere groentesoep.

Nodig: (4 personen)

1 groene courgette

1 dunne prei

1 ui

Enkele takken selder

1 liter water

Bouillonblokje naar keuze

Restjes groenten: broccoli, bloemkool, wortel, knolselder …

 

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd grof.
  • Snijd de topjes van de courgette, spoel ze, snijd ze in kwartjes verwijder de pitjes en snijd grof.
  • Maak de selder en de prei schoon en snijd eveneens grof.
  • Doe alle groenten in een grote kookpot samen met het water en de bouillon, breng aan de kook en zet het vuur lager.
  • Mix de soep als ze gaar is.
  • Neem de groenterestjes en snijd eventuele grote stukken klein (broccoli, bloemkool). Voeg alle restjes bij de gemixte soep.
  • Zet terug op het vuur en laat de soep nog even goed doorkoken.

 

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .