Croque met geitenkaas en peer

Iedereen heeft het wel al eens hé. Geen tijd vanavond om te koken en waarschijnlijk ook geen zin in een gewone boterham. Daar kan je op een snelle manier verandering in brengen. Warm, gezond en het vraagt weinig tijd. Bij deze croque hebben we sneetjes harde geitenkaas gekozen, maar het kan ook met een zachte smeerbare geiten- of schapenkaas. De peer zorgt dan weer voor een lichte zoete toets zonder te overdrijven.

Nodig:

2 grote sneden roggebrood van een groot rond brood

10 g zachte margarine

1 sneetje geitenkaas

½ peer

Rauwe groenten naar keuze: sla, tomaatjes, wortel …

Bereiding:

  • Verwarm het croquemachine voor.
  • Neem de boterhammen en beleg ze met de geitenkaas.
  • Schil de halve peer, snijd ze in dunne plakjes en schik de plakjes op de kaas.
  • Leg de tweede boterham er op en besmeer de buitenkanten dun met de margarine.
  • Leg ze in de croquemachine tot ze mooi gebakken zijn.
  • Ondertussen kan je de rauwe groenten klaarmaken en op een bord schikken.
  • Leg de warme croques bij op het bord.

Dit recept is vegetarisch. Wil je er toch vlees bij dan kan er ook een sneetje hesp op de kaas. Wil je een vegan recept, vervang dan de geitenkaas door een sneetje vegan kaas.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .