Studentenkost

Ook dit jaar willen we alle studenten een hart onder de riem steken tijdens de komende examenperiode. Misschien ben je spoorstudent en wordt er gezorgd voor maaltijden. Misschien is dat niet zo en moet je ook tijdens de examenperiode je plan trekken op kot. We hebben dit jaar gekozen voor een stevige maaltijdsoep. Het is niet zo veel werk om te maken, lekker en vult goed. Tussen het studeren door heb je vast wel even tijd om de soep op te zetten. Even later als de soep gaar is, moet je enkel nog de bonen toevoegen.

Laat overschot van de soep afkoelen, schep in een grote pot met een deksel en bewaar in de koelkast. Zo heb je met weinig werk voor 3 dagen een snelle en voedzame warme maaltijd.

Nodig: (3 porties)

1 ui

1 zak soepgroenten (fijn gesneden) vers of diepvries (600 – 800 g)

1 groot brik gezeefde tomaten

1 groot blik witte bonen

1 groot blik kidney bonen (of andere bonen, kikkererwten of linzen)

2 liter water

Groentebouillon

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd in stukjes.
  • Doe de ui, de groenten, de gezeefde tomaten, de bouillon en het water in een ruime kookpot.
  • Breng aan de kook en zet het vuur lager, kook de groenten gaar.
  • Giet de bonen in een vergiet en spoel ze goed af met water.
  • Voeg bij de soep en dien op.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2025 Di-Eet.be .