Een maaltijdsoep is gemakkelijk als je weinig tijd hebt. Je kan ze vooral al maken. Je kan er allerlei soorten vis in gebruiken of kiezen voor 1 soort. Je kan er ook nog garnaaltjes of mosselen in verwerken als je daar fan van bent. Maak je de soep vooraf, maak ze dan zonder vis. Die kan je dan toevoegen op het moment dat je de soep gaat gebruiken. Even (2 tot 3 minuten) laten doorkoken, en aan tafel.
Nodig: (4 pers)
1 ui
750 g gemengde soepgroenten (vers, voorgesneden of diepvries)
1 groot blik gepelde tomaten
400 g vis (1 soort of verschillende soorten)
1 L water
Blokje visbouillon
Enkele sneetjes brood of stukjes stokbrood
Bereiding:
- Maak de ui schoon en snipper fijn.
- Doe de ui, de groenten en de tomaten in een ruime kookpot samen met het water en de visbouillon.
- Breng aan de kook, zet het vuur lager.
- Voeg de blokjes vis toe wanneer de groenten bijna gaar zijn.
- Laat nog 2 tot 3 minuten koken.
- Serveer samen met brood of stokbrood.