Puree met postelein

Puree met postelein

Postelein is een bladgroente die nog vrij onbekend is. Het is een bijzonder gezonde groene bladgroente. De kleine blaadjes zijn rijk aan magnesium, ijzer en kalium, vit C en vit E en een goed bron van vezels. Ook bevat postelein een kleine hoeveelheid omega 3 vetten. Postelein is niet overal te koop. De betere groenteboer zal het doorgaans wel aanbieden als ook biowinkels. Ook zijn er al grootwarenhuizen die het ook in hun aanbod hebben opgenomen.

Nodig: (4 pers)
600 – 800 g geschilde bloemig kokende aardappelen
2 bussels/pakken postelein
Geutje halfvolle melk
Peper, zout en nootmuskaat

Bereiding:

  • Kook de aardappelen gaar.
  • Pluk de blaadjes van de postelein, spoel onder koud water.
  • Laat goed uitlekken.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree.
  • Voeg een beetje melk toe.
  • Doe de posteleinblaadjes bij de puree.
  • Voeg als het nodig is nog wat melk toe.
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Lekker samen met een stukje vis, kip, steak of vegetarisch alternatief.