Skyr met peer

Skyr met peer

Yoghurt kennen we allemaal. Tegenwoordig zijn er echter al veel soorten yoghurt te koop. Gewone yoghurt is meestal zacht en vrij lopend. Griekse yoghurt is een meer stevige en vaste yoghurt net zoals IJslandse yoghurt, die Skyr wordt genoemd. Een yoghurt die stevig en vast van structuur is, geeft gemakkelijker een gevuld gevoel. Wij hebben Skyr gecombineerd met een verse peer.

Nodig: (2 portie)
2 kleine harde peren
Zoetstof of beetje suiker
250 – 300 g (magere) Skyr of IJslandse yoghurt natuur

Bereiding:

  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Doe de perenblokjes op een bord en zet 3 minuten op vol vermogen in de microgolfoven.
  • Laat de perenblokjes afkoelen.
  • Roer de Skyr los en voeg zoetstof of suiker toe naar smaak.
  • Voeg de helft van de perenblokje toe en roer goed onder elkaar.
  • Verdeel over 2 kommetjes en werk ieder kommetje af met de helft van de overgebleven perenblokjes.
  • Tip:

  • Peren kan je vervangen door appelen, abrikozen, pruimen …
  • Heb je een erg rijpe peer? Dan moeten de blokjes niet in de microgolfoven en kunnen ze direct onder de yoghurt gemengd worden.
  • Wat wil je zoeken?

    Ontvang onze gratis nieuwsbrief met recepten en dieetinfo