Side dishes

Side dishes

Tijdens de zomermaanden zijn we al eens op zoek naar groentegerechten die we bij vlees, vis of veggie kunnen serveren. Deze groentegerechten kan je hiervoor gebruiken, als side dishes. Je kan ze eveneens klaarmaken als hoofgerecht bij je maaltijd. Dan doe je best de hoeveelheden maal 3.

Nodig: (4 pers.)

1/3 komkommer
1 grote tomaat

1/3 kleine ui

2 wortelen

Stukje witte kool of spitskool

2 koffielepels (light) mayo

1 koffielepel Griekse natuur yoghurt of Skyr

1 koffielepel cottage cheese

2 mespuntjes mosterd

1 theelepel gedroogde dille

1 koffielepel gedroogde cranberries

1 eetlepel wijnazijn

1 eetlepel balsamicoazijn
Peper en zout

Bereiding:

  • Schil de komkommer en snijd in dunne schijfjes,
  • Meng 1 koffielepel mayo met Griekse yoghurt of Skyr, mespuntje mosterd en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gedroogde dille toe en roer alles goed onder elkaar.
  • Voeg hierbij de gesneden komkommer. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Pel, als je dat wil, de tomaten en snijd ze in schijfjes.
  • Pel de ui, en snijd eveneens in schijfjes.
  • Meng de tomaten met de ui samen met wijnazijn en balsamicoazijn, bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Meng als laatste cottage cheese met mayo, mosterd en cranberries. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schil de wortelen en rasp ze. Snipper de kool fijn en meng onder het cottage cheese-mayo mengsel. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Verdeel bij gebruik in kleine schaaltjes.