Pasta met venkel en Parmezaan

Pasta met venkel en Parmezaan

Venkel is een groente die veel maanden in het jaar beschikbaar is, toch wordt ze precies nog niet zo vaak op onze menu gezet. Misschien komt het omdat je niet goed weet hoe je venkel kan klaarmaken en daar helpen we je graag mee op weg. Wel, je kan venkel onder andere stoven, koken, in de oven grillen, wokken. Meestal stoof ik venkel en verwerk die dan bijvoorbeeld in een pastagerecht.

Nodig: (voor 4 personen)

2 grote of 4 kleine venkelknollen

1 kleine ui

1 pak tomatenblokjes of enkele vleestomaten in blokjes gesneden

1 eetlepel olijfolie

120 – 200 g ongekookte pasta bijvoorbeeld trofie of andere volkoren pasta

100 g Parmezaanse kaas

Peper en zout

Bereiding:

  • Maak de venkelknollen schoon, spoel ze onder koud water, en snijd in grove stukjes.
  • Pel de ui en snijd fijn.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en stoof de ui.
  • Voeg de venkel toe.
  • Voeg, indien nodig een beetje water toe, en stoof de venkel gaar op een laag vuur.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog even sudderen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Schep de pasta onder de venkel met tomatensaus.
  • Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en verdeel over de borden.