Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen

Blauwe bessen worden ook wel een superfruitjes genoemd. En terecht want ze zitten tjokvol vitamines (C, B,B1, B2, B6, E en K), zijn rijk aan mineralen (ijzer, calcium, magnesium, fosfor en kalium) en bovendien een belangrijke bron van antioxidanten. Antioxidanten zijn stoffen die ons lichaam beschermen doordat ze vrije radicalen wegvangen. Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen die in ons lichaam ontstaan door onze stofwisseling maar ook door roken en zonnen. Ook vitamines C en E zijn antioxidanten. En zo zie je dat een klein besje kan zorgen voor veel gezondheidsvoordelen en terecht een superbesje is.

Nodig:

150 g volkoren speltmeel

40 g hazelnoten (blend tot hazelnootmeel)

15 g gebroken lijnzaad

1 eetlepel bakpoeder

3 eieren

3 rijpe bananen

20 g dadels (ontpit)

30 g pure chocolade

70 g blauwe bessen (vers of diepvries)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175° C, ik gebruikte de heteluchtoven.
  • Mix de hazelnoten tot meel in de blender. Doe in een mengkom, voeg speltmeel, bakpoeder en een snufje zout toe en meng.
  • Mix de eieren, banaan en dadels in de blender.
  • Voeg toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
  • Snijd de chocolade in stukjes en roer samen met de blauwe bessen onder het beslag.
  • Giet in een cakevorm en bak 30 min.
  • Zet de oven af en laat afkoelen met de ovendeur op een kier.