Gemakkelijke sausjes

We eten graag een sausje bij onze maaltijd. Is het nu warm of koud. Voor velen hoort het erbij. Wij hebben een tijdje geleden als eens wat sausje online gezet, hier een vervolg erop. Het zijn koude sausjes geworden die je bij veel gerechten kan gebruiken, sommige passen ook bij een warm gerecht. Je kan er altijd zelf nog mee aan de slag gaan en er een andere versie van maken door enkele andere ingrediënten te gebruiken.

Nodig:
Sausje 1: mosterd-dille mayo
2 eetlepels mayonaise
4 eetlepels dikke Griekse yoghurt 0% vet of Skyr 0% vet
1 koffielepel gedroogde dille
1 eetlepel zachte mosterd of ½ eetlepel straffe mosterd
Peper en zout

Sausje 2: currymayo
2 eetlepels mayonaise
4 eetlepels dikke Griekse yoghurt 0% vet of Skyr 0% vet
1 koffielepel currypoeder
1 mespuntje kurkumapoeder
Peper en zout

Sausje 3: kruidenvinaigrette
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
1 eetlepel balsamico azijn
3 eetlepels water
1 eetlepel kruiden naar keuze
Peper en zout

Bereiding:
Sausje 1: mosterd-dille mayo
• Meng mayonaise met yoghurt, mosterd dille.
• Breng op smaak met peper en zout.

Sausje 2: currymayo
• Meng mayonaise met yoghurt, currypoeder en kurkumapoeder.
• Breng op smaak met peper en zout.

Sausje 3: kruidenvinaigrette
• Meng olie met azijn, balsamico azijn en water.
• Breng op smaak met peper en zout.
• Voeg eventueel naar smaak kruiden toe: pijpajuin, peterselie, bieslook, verse dille, koriander, citroengras, verse gember … of voeg verschillende kruiden samen.
• Vervang azijn door: wijnazijn, frambozenazijn, sjalot azijn …

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .