Tomatensoep met balletjes

Tomatensoep met balletjes

Groot of klein, je maakt ze allemaal blij met deze soep. Het is niet zo moeilijk te maken en inderdaad erg lekker. Dit is ook een soep die de meeste kinderen lusten. Heb je moeilijke eters, zeker voor groenten, dan is soep vaak een aangename manier om toch regelmatig groenten op zijn/haar menu te zetten. Je kan ze ook een klein beetje foppen. Door andere groenten in de soep te verwerken bijvoorbeeld. Zo leren ze toch weer andere smaken kennen en lusten op den duur ook meer groenten.

Nodig: (4 pers)
1 ui
2 dikke vleestomaten
1 pak tomatenpassata
2 grote bloemige aardappelen
½ stuk wit van prei
1 l water
1 vetarm bouillonblokje
100 ml (light) room
300 g zelfgemaakt kippengehakt (zie recept)
1 ei
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd klein.
  • Pel de tomaten (dompel ze even onder in kokend water) en snijd klein.
  • Spoel de prei en snijd in stukken.
  • Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  • Verwarm de olie en fruit hierin de ui.
  • Voeg groenten, aardappelen, bouillonblokje, tomatenpassata en water toe.
  • Breng aan de kook, zet het vuur wat lager en kook de soep gaar.
  • Neem het gehakt, voeg het ei en het paneermeel toe en meng goed onder elkaar.
  • Breng ondertussen in een kookpot water aan de kook.
  • Rol kleine balletjes van het gehakt.
  • Voeg ze bij het kokend water en laat ze 5 minuten koken. Giet ze af.
  • Mix de soep en voeg de balletje toe.
  • Verdeel de soep over bordjes en voeg een geutje room toe.