Sandwichboterhammen met extra groenten

Straks klinkt de schoolbel weer. En samen met de schoolbel breekt ook de tijd aan van de lunchbox. Misschien heb jij een moeilijke eter. Dan kan variatie vast wel het verschil maken tussen thuiskomen met een lege of geen lege brooddoos. Met deze sandwichboterhammen kan je veel variëren. Start met groenten en beleg dat je kind graag lust. Zo kan je verder uitbreiden en er andere, soms minder goed gekende, groenten of beleg in verwerken.

Nodig:

2 vierkante sneetje bruin brood: rogge, volkoren, donker meergranen …

2 mespuntjes (light) mayonaise

Enkele blaadjes ijsbergsla

Enkele schijfjes tomaat

Enkele schijfjes komkommer

2 sneetjes gerookte zalm

½ gekookte eitje

Voor de extra groenten:

2 jonge wortelen

Enkele kerstomaatjes

Enkele stukjes komkommer

Bereiding:

  • Kook het eitje hard (ongeveer 10 minuten) en laat het afkoelen.
  • Smeer de boterhammen met de mayonaise.
  • Beleg met ijsbergsla, tomaat, komkommer, gerookte zalm, plakjes ei en als laatste nog wat ijsbergsla.
  • Leg hierop het tweede sneetje brood.
  • Snijd de dubbele boterham voorzichtig door van links boven tot rechts onder. Zo krijg je 2 driehoekjes.
  • Schil voor de extra groenten de wortelen en snijd in blokjes.
  • Halveer de kersttomaatjes.
  • Meng in een kommetje de stukjes wortel, komkommer en de halve kerstomaatjes.

Varieer:

  • Vervang de gerookte zalm door kippenwit, hesp, kaas, hummus, vegetarisch beleg …
  • Gebruik andere sla.
  • Vervang de schijfjes tomaat en komkommer door geraspte wortel, knolselder …
  • Gebruik andere groenten zoals rauwe paprika, bloemkool … voor extra groenten.

Let op:

  • Bij erg warm weer is gerookte vis geen goed idee. Kies dan voor ander beleg.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .