Pancakes eet je misschien wel eens op hotel of je koopt ze kant-en-klaar in de winkel. Je kan ze ook makkelijk zelf maken. Als je ze zelf gaat bereiden, dan kan je er volkoren meel in verwerken. De vezels uit het meel gaan ervoor zorgen dat je minder snel terug honger krijgt en ze zorgen voor een betere darmwerking. Twee vliegen in een klap dus.
Nodig: (voor ± 25 stuks)
150 g zelfrijzende bloem
100 g volkoren bloem
1 opgehoopte theelepel bakpoeder
3 dl halfvolle melk
1 ei
150 g blauwe bessen
2 eetlepels vloeibare bakmargarine
Bereiding:
- Meng de zelfrijzende bloem met het volkoren meel en de bakpoeder.
- Voeg het ei bij de melk en klop goed onder elkaar.
- Giet het melk-ei mengsel bij de bloem samen met ½ eetlepel margarine en roer tot een glad deeg.
- Roer als laatste de helft van de blauwe bessen onder het deeg.
- Verwarm een beetje margarine in een koekenpan.
- Schep een eetlepel deeg in de pan en bak zo 4 tot 5 pancakes in een keer.
- Zet het vuur matig en draai de pancakes om als ze droog zijn aan de bovenkant.
- Bak nog even de andere kant en neem uit de pan.
- Bak zo je pancakes tot het deeg op is.
- Stapel enkele pancakes op elkaar en werk af met overgebleven blauwe bessen.
Als je dat wenst kan je een weinig ahornsiroop of zoetstof gebruiken bij je pancakes.