Het mooie weer is er volop en dan is een salade welkom. De nieuwe aardappelen zijn er, die zijn lekker vast en hebben veel smaak. Prima om te verwerken in een salade. Wij hebben gekozen om ze te combineren met ijsbergsla, prinsessenboontjes en kip. Je kan variëren door andere sla te gebruiken en andere groenten zoals komkommer, tomaat, worteltjes, broccoli, bloemkool … Kip kan je vervangen door ander vlees, een stukje vis of een vegetarisch alternatief. Aardappelen kan je eventueel vervangen door een pasta zoals penne, fusilli …
Nodig: (4 pers.)
400 g prinsessenboontjes
1 ijsbergsla
600 – 800 g vastkokende aardappelen
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels vloeibare margarine
1 dubbele kipfilet
Peper en zout
Bereiding:
- Maak de prinsessenboontjes schoon, spoel ze, breek de lange door en kook ze in licht gezouten water beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
- Maak de ijsbergsla schoon, spoel goed en zwier droog. Snijd klein.
- Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af.
- Verwarm 1 eetlepel olie en 1 eetlepel margarine in een ruime pan en bak hierin de aardappelen.
- Verwarm 1 eetlepel olie en 1 eetlepel margarine in een pan en bak de kipfilet gaar. Snijd in reepjes.
- Meng de ijsbergsla met de boontjes in een ruime kom. Verdeel over 4 borden en schik op ieder bord ¼ van de kipreepjes en ¼ van de gebakken aardappelen.