4-vruchten confituur

4-vruchten confituur

4 vruchten confituur is een klassieker die bij velen in de smaak valt. Wil je deze zelf maken, dan doe je dat best tijdens de zomermaanden als alle fruitsoorten beschikbaar zijn. Ben je superfan van deze confituur, bewaar dan de vruchten in de vriezer in de juiste portie zo kan je in de wintermaanden ook je lievelingsconfituur maken.
Je kan uiteraard ook over enkele maanden een herfstversie maken met pruimen, druiven, appel en peer. Of je laat je fantasie zijn werk doen en je kiest gewoon je eigen 4 soorten lievelingsfruit.

Nodig:

250 g rode bessen

250 g frambozen

250 g bosbessen

250 g braambessen

1 citroen

500 g confituursuiker (2:1)

Bereiding:

  • Maak het fruit schoon en spoel kort, laat even uitlekken.
  • Pers de citroen uit.
  • Doe het fruit samen met het citroensap in een ruime kookpot.
  • Voeg de confituursuiker toe, zet op het vuur en breng aan de kook.
  • Laat enkele minuten doorkoken (volg de richtlijn op de verpakking) op een zacht vuur.
  • Vul de potje met de confituur en draai ze dadelijk dicht.